Back to Courses

Flow Training - vergroot je productiviteit met 500% en lever je beste prestaties met meer plezier.

Door meer flow momenten te ervaren vliegt je productiviteit door het dak. In de flow staat ben je kalm, totaal gefocust op jouw taak, zijn jouw prestaties veel hoger en kosten deze prestaties nauwelijks energie. Onderzoek van McKinsey, Harvard en Deloitte geven een verbetering van de productiviteit van > 500% aan! Ofwel je bereikt in 1 dag net zoveel als anderen in 5 dagen! In deze training leer je alles over de basis beginselen van de flow staat zodat jij leert om bewust de flow triggers te gaan inzetten. De flow staat wordt ook wel omschreven als de staat waarin jij je op je best voelt en je beste prestaties levert. Wij helpen jou om op dagelijkse basis de juiste uitdagingen/vaardigheden balans op te zoeken, zodat jij stap voor stap steeds meer in de flow zone belandt en je beste prestaties levert.

MODULES: 1

Course Description

Vitaliteit en Flow

Energie/Vitaliteit zijn voor mij de belangrijkste aspecten van succes –  er zijn nu eenmaal geen dode top performers. Voor zelfs minimale prestaties moet je over voldoende energie beschikken. Voor top prestaties moet je vitaal zijn!

Als je niet over de energie beschikt die nodig is om te doen wat gedaan moet worden, zal je nooit jouw:

  • Potentieel kunnen vervullen.
  • Inspirerende visie kunnen realiseren.
  • Missie gaan vervullen.

Jouw visie is belangrijk, want jouw visie geeft de juiste richting voor jou aan.

  1. En zonder richting ben je stuurloos en machteloos om een verschil in je leven te maken.
  2. Met de juiste houding kan je jouw passie omzetten in de juiste acties om de juiste redenen en harde doelen gaan stellen.
  3. Vervolgens is het eenvoudig om prioriteiten te stellen, te plannen, meer strategisch te gaan denken. Focussen is dan geen opgaaf meer en wordt eenvoudig. Jij hebt dan immers een stip aan de horizon gezet waar al je acties op gericht zijn.

En met de bijdrage van anderen kun je dan een echt verschil maken, want een goed team is een voorwaarde voor succes. 

Vervolgens is het een kwestie van blijven verbeteren, organiseren, en optimaliseren. Je stuurt bij op de verkregen feedback en blijft stappen voorwaarts zetten.

Flow

Met deze aanpak schep je ook de juiste voorwaarden om flow te laten ontstaan. Bovenstaande grafiek geeft je een aanwijzing wat nodig is om flow te laten ontstaan.

Flow kan ontstaan vanuit vitaliteit, focus en de juiste vaardigheden/uitdagingen ratio.

Vaardigheden/uitdagingen ratio

Wanneer je over te weinig vaardigheden beschikt om de taak goed te kunnen vervullen dan krijg je te maken met zorgen en angsten. Wanneer de taak waarmee je aan de slag gaat te weinig uitdagingen voor je biedt omdat je vaardigheden te groot zijn voor deze taak, krijg je te maken met verveling.

Waarom de flow – staat?

In flow is iedere actie, iedere beslissing raak en leidt op een vloeiende manier tot de volgende actie en beslissing etc.

Alles wat je vanuit de flow staat doet, doe jij beter.

Het maakt dus geen verschil of je flow in actie sporten ervaart waar elke verkeerde beweging een dodelijke afloop kan hebben, of flow ervaart als je een winstgevend jaarplan schrijft en vervolgens uitvoert.

Datgene wat jij doet in flow, doe je op de best mogelijke manier!

Bestel nu de flow training en ga je beste prestaties leveren en je op je best voelen!

Over de schrijver

...
Jeroen Langeveld

Jeroen Langeveld (1966) begeleidt als lid van het managementteam van Scheybeeck de ondernemingen bij veranderingstrajecten, strategie bepaling en turnarounds. Hij is mede-initiator van de Scheybeeck Academy, waarbinnen een 2-jarig leertraject voor ambitieuze talentvolle medewerkers wordt aangeboden. Het leertraject is gericht op een verdere opleiding en versterking van diverse vaardigheden op het gebied van management en leiderschap.

Powered by WishList Member - Membership Software