Doelen bereiken vanuit een visie

Doelen bereiken vanuit een visie. Doorloop een stap voor stap proces met een zekere uitkomst en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Vergroot je probleemoplossende vaardigheden en verminder stress, angst en reactiviteit. 

Elke dag werken aan jouw grote doelen

De Doelen Stellen Gids heeft een stap voor stap methode ontwikkeld om doelen te bereiken vanuit een visie. Jij schept met deze methode de voorwaarden voor jezelf om elke dag een paar stappen voorwaarts te zetten. Op de lange termijn is heel veel mogelijk! De meeste mensen overschatten wat zij op de korte termijn kunnen bereiken, en onderschatten wat zij op de lange termijn kunnen bereiken.

Business doelen bereiken – start met een visie

Meestal is het vijf minuten voor twaalf voordat het besef komt dat het anders moet. We wachten vaak veel te lang met het doorvoeren van veranderingen. De meeste mensen willen niet veranderen. Dit is een gegeven. Laat je hier dan ook nooit door (af)leiden. 

De gauss curve maakt dit volkomen duidelijk.

Houdt deze grafiek altijd in je achterhoofd als je tegen problemen aanloopt en laat je niet afleiden en tegenhouden door weerstand en onwelwillendheid van de grote meerderheid van de mensen die niet wil veranderen.

Wacht dus ook niet tot het vijf minuten voor twaalf is want dan is er paniek in de tent.

Begin met het formuleren van een inspirerende visie juist als alles goed gaat. Dan heb je de tijd en ruimte om stap voor stap te gaan verbeteren en een continu verbeterproces centraal te gaan zetten binnen jouw organisatie.

Business doelen bereiken start met het formuleren van een inspirerende visie.

Een inspirerende visie is in mijn aanpak altijd het startpunt.

Waarom is een inspirerende visie het startpunt?

“Een visie creëert mogelijkheden en een visie verandert hoe je naar dingen kijkt. Het verandert je denkpatronen en je gaat kansen en mogelijkheden ontdekken. En daarom zouden we altijd visies moet blijven creëren, want dan blijven wij ook altijd leren en dus groeien”.

Een inspirerende visie is de stip aan de horizon waar al de acties op gericht zijn. Een visie geeft aan waar jullie het allemaal voor doen. Het is het grote plaatje waar jullie stap voor stap naar toe werken, dit is wat jullie uiteindelijk willen bereiken. Dit is wat in jullie ogen succesvol zijn betekent en wat jullie in de meest ideale situatie zien gebeuren.

Een goed geformuleerde visie geeft richting en duidelijkheid. 

Alleen als een heldere visie geformuleerd is kunnen de medewerkers de visie omarmen, begrijpen en zien welke bijdrage zij als team (teamvisie) en persoonlijk (persoonlijke visie) kunnen leveren om de grote bedrijfsvisie te realiseren.

Het resultaat: alignement, drive en betere resultaten zodat je business doelen wel gaat bereiken.

Een goede visie inspireert

Een teamvisie inspireert het team en een persoonlijke visie inspireert de persoon. Wil je alle neuzen binnen jouw bedrijf of afdeling dezelfde kant op krijgen? Start dan met een inspirerende visie. De persoonlijke visie dient aan te sluiten bij de afdelingsvisie en de afdelingsvisie dient aan te sluiten op de bedrijfsvisie. Alignement is het resultaat. En een visie doet nog meer:

 1. Een visie maakt de persoonlijke bijdrage duidelijk en maakt vooral ook veel energie vrij! 
 2. Energie welke nodig is om de lange termijn doelen te behalen.
 3. Energie die de vitaliteit binnen jouw bedrijf enorm vergroot!
 4. Medewerkers kunnen alleen hun vitale rol goed invullen als zij energiek en vitaal zijn. 
 5. Alleen dan kunnen zij een bijdrage leveren aan de inspirerende bedrijfsvisie en de bedrijfsresultaten!
 6. En dan gaan jullie samen de business doelen bereiken.

Een inspirende heldere visie is een keiharde randvoorwaarde om betere resultaten te kunnen behalen. Het is de eerste noodzakelijke stap om business doelen te bereiken.

Een inspirerende heldere visie levert jou ook heel veel op, namelijk:

 1. Duidelijke richting voor alle medewerkers waardoor het leiderschapspotentieel wordt benut.
 2. Nieuwsgierigheid, opwinding en gezonde uitdagingen.
 3. Betere en snellere besluitvorming.
 4. Grotere verbondenheid binnen het bedrijf/team.
 5. Focus op de echt belangrijke zaken en doorbraken.
 6. Momentum en veel meer flow ervaringen.
 7. Jij krijgt een instrument in handen om te monitoren wie wel en wie niet bijdraagt aan de visie en resultaten.
 8. Betere (financiële) resultaten.

Al met al genoeg redenen om jouw eigen inspirerende heldere visie te gaan formuleren!

Op basis van de visie ga je de doorbraken en speerpunten benoemen om hieruit vervolgens het jaarplan (ook wel genoemd: strategisch plan/businessplan) te formuleren.

De allereerste stap is de inspirerende heldere organisatie visie.

En dan ga jij stap voor stap aan de slag om continu te blijven verbeteren. Jij zet het continu verbeterproces centraal binnen jouw organisatie.

De methode die jij toepast om de verbeteringen te realiseren is aan jou. Er zijn meerdere hele goede methodes ontwikkelt, denk onder andere aan LEAN en SIX-Sigma.

Zet het continu verbeter proces centraal

Laat de medewerkers zelf de problemen oplossen waar zij tegen aan lopen. Daag hen uit om zelf met oplossingen te komen. En geef dus ook de ruimte om ´fouten´ te mogen maken en te leren en te groeien. 

De bedrijfsvisie zorgt voor verbondenheid binnen het bedrijf en afdelingen, geeft richting, maakt energie vrij en leidt tot betere en gedragen besluitvorming wat uiteindelijk zich vertaalt in betere (financiële)resultaten.

Er ontstaat dan een duidelijke samenhang tussen de organisatievisie – doorbraken en speerpunten – jaardoelen – harde afdelingsdoelen en harde  persoonlijke doelen.

Een persoonlijke visie brengt samenhang tussen de verschillende rollen en levensgebieden. Het maakt duidelijk waar je JA tegen zegt en vooral ook waar je Nee tegen zegt.

Een verbeterproces starten zonder visie

Dit is wat er gebeurt als je te lang wacht, als het 1 voor 12 is of nog erger als het inmiddels al 5 over 12 is.

Want dan is er geen tijd meer te verliezen of ben jij gewoon te laat. Dan staat het huis in brand en moet de brand geblust worden, of is de fundatie al aangetast door de brand en valt er niets meer te redden.

En tijd spenderen aan het formuleren van een inspirerende visie past niet in dit plaatje – en terecht overigens! Je hebt nu eenmaal urgente zaken en belangrijke zaken. 

Een brand blussen is urgent.

Een inspirerende visie formuleren is belangrijk.

En het is belangrijk om tijdig het onderscheid te weten tussen deze twee zaken.

Misschien heb jij het zelf wel eens van dicht bij meegemaakt?

Geheel onverwachts worden alle medewerkers bij elkaar getrommeld. Er wordt vooraf weinig medegedeeld, behalve dat je geacht wordt aanwezig te zijn en dat het belangrijk is. En in de meeting word je al snel duidelijk gemaakt dat het niet goed gaat met het bedrijf en dat er verlies gemaakt word en dit heel snel moet veranderen. Anders moeten er mensen uit of nog erger, moeten de deuren gesloten worden. Het is dus vooral een hele urgente situatie en boodschap. Met het benadrukken van de urgentie ´hoopt´ de directie te bereiken dat iedereen het vanaf morgen anders gaat aanpakken en beseft dat het echt anders moet vanaf morgen.

Hoe vaak:

– Zijn de trajecten vervolgens een stille dood gestorven?

– Is er helemaal niets van terecht gekomen?

– Is alles bij het oude gebleven?

Misschien zijn er nog wel een paar maatregelen genomen die vooral een kosten besparingseffect hebben gehad. In de kosten snijden is het eerste wat men doet in dit soort situaties en wat ook het meest makkelijk is. Maar ook dan zie je vaak dat binnen 1 jaar men weer terug is bij af. Misschien staan mensen niet meer op de payroll maar worden dezelfde mensen nu extern ingehuurd (tegen vaak nog hogere kosten!). 

Een inspirerende heldere visie is daarom een randvoorwaarde om succesvol een continu verbeter cultuur te gaan implementeren. Met deze visie kan jij vervolgens met jouw team gaan bouwen aan betere bedrijfsresultaten en jouw organisatie echt vitaal maken. Met plezier, enthousiasme en volop energie!

Winstgevend jaarplan schrijven


Op het ledengedeelte krijg jij digitale ondersteuning bij het formuleren van jouw inspirerende visie, het opstellen van een winstgevend jaarplan waarmee jij echt betere resultaten gaat behalen en helpen wij jou bij het doorlopen van de 8 stappen zoals uitgebreid beschreven in mijn boek.

Jij gaat in 20 minuten per dag gedurende 60 dagen jouw eigen winstgevend jaarplan schrijven zodat jij jouw bedrijfsresultaat verdubbeld binnen 3 jaar. En ik help jou op het ledengedeelte om dit te realiseren.

Lid worden en toegang krijgen tot het ledengedeelte?

Lid worden is een eenvoudig.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Bestel mijn boek bij boekenbestellen.nl waar jij in een beveiligde omgeving kan betalen met Ideal – PayPal – Visa -Mastercard en ook met een overboeking.
 2. Stuur mij een mail met jouw aankoopbewijs van mijn boek plus jouw naw gegevens. Aanmelden kan ook via de landingspagina.
 3. En ik geef jou 3 maanden lang gratis toegang tot het leden gedeelte.

Vol = Vol overigens. Ik laat in eerste instantie maximaal 15 mensen toe op het ledengedeelte.

Dit is een professioneel uit de hand gelopen hobby en daarom beperk ik het ledengedeelte tot maximaal 15 leden. Zolang de mogelijkheid om lid te worden hier staat vermeld, kan jij mijn boek nog bestellen en lid worden.